Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Šta uraditi ukoliko želite da vratite rentirano vozilo pre ugovorenog roka najma?

Život funkcioniše tako da se mnoge stvari u sekundi mogu promeniti. Isplanirali ste putovanje, rezervisali ste svoj rent a car, međutim, iznenada je nešto neočekivano iskrslo, zbog čega se svi planovi iznenada menjaju. Svoje putovanje ćete, najverovatnije, morati da odložite za neki drugi put ili da od njega u potpunosti odustanete. Međutim, šta raditi sa rentiranim vozilom? U ovom slučaju vraćanje iznajmljenog vozila pre roka je jedina opcija koja vam preostaje.

Ranije smo govorili o tome koje su posledice u slučaju kašnjenja sa vraćanjem rentiranog automobila. Ali, šta se dešava u obrnutom slučaju? Na koji način se skraćuje vreme rentiranja četvorotočkaša? Da li je to uopšte moguće? Kakva je procedura prilikom vraćanja rentiranog vozila pre roka ugovorenog za najam? Hoće li rent a car agencija refundirati iznos novca koji je ranije uplaćen za period u kojem vozilo nije upotrebljavano?

Do skraćivanja vremena rentiranja vozila može doći čak i pre nego što je vozilo uopšte iznajmljeno. S druge strane, vraćanje iznajmljenog vozila pre roka može se dogoditi i nakon rentiranja željenog četvorotočkaša.

Vraćanje iznajmljenog vozila pre roka – Kako skratiti vreme rentiranja pre najma vozila?

Rent a car vozila se, u najvećem broju slučajeva, pre konkretnog iznajmljivanja, rezervišu. To se može učiniti direktno u rent a car agenciji ili putem interneta. Ukoliko ste onlajn putem rezervisali vozilo, onda ćete najverovatnije moći da na isti način (onlajn) promenite, odnosno skratite vreme ugovorenog najma. Međutim, imajte u vidu da u većini slučajeva nećete dobiti povrat sredstava koje ste ranije uplatili za neiskorišćeno vreme vožnje.

vraćanje iznajmljenog vozila pre roka Rent a Car Box 2

S druge strane, rent a car agencije uglavnom ne naplaćuju naknadu zbog promene datuma rezervacije vozila koje ste hteli da iznajmite. Ako želite da otkažete rezervaciju u trenutku koji je blizu vremena preuzimanja vozila (na primer, istog dana), najbolje bi bilo da pozovete agenciju kod koje ste rezervisali četvorotočkaš. Raspitajte se tada da li postoji mogućnost sklapanja novog ugovora o najmu.

Međutim, da ne biste zaključivali novi ugovor i plaćali novu cenu rentiranja, opcija koja vam može pomoći da uštedite novac jeste da ostavite originalnu rezervaciju. Ali, u ovom slučaju, obavestite rent a car agenciju, prilikom preuzimanja automobila, da ćete vozilo vratiti ranije. Prvobitna cena najma će vam biti naplaćena, ali više od toga nećete morati da platite. Odnosno, nećete imati dodatni trošak.

Kako skratiti vreme rentiranja nakon najma četvorotočkaša?

Možda biste pomislili da bi rent a car agencije volele da se iznajmljeni automobil vrati što pre. Pa, čak i pre ugovorenog roka najma. Međutim to nije slučaj. Naime, vraćanje iznajmljenog vozila pre roka znači i gubitak profita za agenciju, jer vozilo ostaje neiskorišćeno. Zato smo i istakli da većina rent a car agencija u ovim slučajevima ne vrši refundiranje novca, već se naplaćivanje vrši za ugovoreno vreme najma. Ovo važi i za slučaj da se predomislite u pogledu vremena najma i nakon rentiranja.

Ne dešava se često, ali nije nemoguće da poželite da vratite automobil ranije od ugovorenog roka. Na primer, iznajmili ste vozilo za period od 10 dana, ali želite (ili morate zbog neočekivanih obaveza) da ga vratite nakon pet dana. Prvo što treba da uradite jeste da nazovete rent a car agenciju i obavestite ovlašćeno osoblje o novonastalim okolnostima. Kvalitetna rent a car kompanija izaći će u susret vašim zahtevima i neće vam naplatiti naknadu ili penale zbog ranijeg vraćanja.

vraćanje iznajmljenog vozila pre roka Rent a Car Box 3

Važno je da znate da uvek postoji način da skratite vreme rentiranja (ili rezervacije) vozila. I to bez obzira kada se odlučite na ovaj potez.

Izaberite sigurnu i ovlašćenu rent a car agenciju

Govoreći o izdacima, bitno je istaći da prilikom vraćanja iznajmljenog automobila pre ugovorenog roka najma nećete imati ni skrivene administrativne troškove. Prema tome, možemo da zaključimo, kada je u pitanju vraćanje iznajmljenog vozila pre roka, pravila za ovu proceduru nisu komplikovana, ali variraju od agencije do agencije. Zato je najbitnije da odaberete ovlašćenu, sigurnu i fleksibilnu rent a car agenciju koja će se prilagoditi vašim zahtevima. Jedna od njih je, bez sumnje, agencija Rent a Car Box.

U našoj rent a car agenciji možete pronaći najveći izbor vozila za iznajmljivanje. Nudimo vam, po najpovoljnijim cenama u gradu, sigurna, pouzdana i redovno održavana vozila u licenciranim servisima. U tom smislu, kod nas možete iznajmiti standardna vozila, ekonomična vozila, luksuzna vozila, kombije, male automobile, kao i brojne druge tipove četvorotočkaša.

Imajte u vidu da nam se i Nova 2020. godina približava, zbog čega vam nudimo najkvalitetnija vozila za iznajmljivanje povodom novogodišnjih praznika. Takođe, ako planirate nekuda da otputujete za zimski odmor, kod nas možete pronaći rent a car vozila za zimovanje.

Izaberite Rent a Car Box. Izaberite najbolji rent a car u Beogradu i uverite se iz prve ruke u kvalitet naših vozila i usluga.

1

administrator

rentadmin

Komentari (1 коментар)

Komentari (1):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *