Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Saveti za vozače: 4 malih upozorenja na koja morate da obratite pažnju

Bez obzira koliko ste dobar vozač, neke detalje prilikom vožnje je veoma lako prevideti, a oni nam govore mnogo o stanju automobila. Bez obzira da li je u pitanju vaš automobil ili ste ga iznajmili putem rent a car agencije, morate da obratite pažnju na ovih 4 malih upozorenja. Koja su to mala upozorenja i koji vam to saveti za vozače mogu pomoći u ovim situacijama, saznajte u našem novom blogu.

Automobil ide sporo

Korišćenje goriva različitog kvaliteta može vremenom da dovede do skupljanja naslaga u vašem motoru, što svakako utiče na performans vašeg automobila i efikasnost motora. Ako vam se čini da vaš automobil teško dostiže neke normalne brzine i ide sporije nego inače, možda je po sredi neki ozbiljniji problem.

Postoji veliki broj razloga zašto se ovo dešava, a jedan od njih je da su možda zapušeni ubrizgivači goriva. Čišćenje ovih ubrizgivača će rešiti problem i sprečiti dalje propadanje motora koje može biti pogubno. Redovna provera ovih sistema su najbolji saveti za vozače koje možete pročitati.

Rent a car Beograd X5

Menjač koči

S obzirom da se brzine često menjaju prilikom vožnje, menjač bi trebalo da funkcioniše bez ikakvih problema i omogućava jednostavne promene. Ako osećate kako vaš menjač pomalo koči ili nešto teže menja brzine, moguće je da je pravo vreme za servis. Nikako nemojte da čekate da se stanje pogorša. Naravno, isto važi i ako je u pitanju iznajmljeni automobil.

Međutim, pre nego što počnete da paničite, prvo analizirajte problem. Ako vaš automobil pravi vrlo upečatljive, glasne zvukovee pri promeni brzine, postoji dobra šansa da je u pitanju samo nedostatak tečnosti za menjač. Ukoliko problem nastavi da se ponavlja i nakon što sipate tečnost, u pitanju je nešto ozbiljnije.

Potrošnja goriva se promenila

Kada imate svoj automobil, imate poprilično dobru procenu toga koliko on troši goriva po kilometru i koliki su vam mesečni računi. Međutim, šta ako se vremenom ta potrošnja promeni i morate da dajete sve više i više novca za istu količinu pređenih kilometara? Ovo je jasan znak da je motor zapravo prljav i da su se verovatno neki filteri zapušili.

Ako ste primetili da iznajmljeni automobil troši mnogo više nego što bi trebalo, vrlo je moguće da ste izabrali pogrešnu agenciju koja ne servisira svoje automobile redovno. Uložite primedbu i zatražite drugo vozilo kako ne biste morali da plaćate preveliki račun.

Rent a car Beograd Mercedes A klasa

Poteškoće prilikom paljenja

Svima se desilo da se ponekad automobil jednostavno ugasi i neće da se pokrene više. U novim automobilima postoje mehanizmi koji gase motor kad god automobil nije u pokretu kako bi se više uštedelo i sačuvala okolina. Naravno, to povećava šansu da se vaš motor pokvari.

U ovim slučajevima se koriste specijalna sredstva za čišćenje motora kako ne bi došlo do nagomilavanja naslaga i uništavao motor. Većina kvalitetnih rent a car agencija redovno servisira baš kako ne bi došlo do ovog problema. To je još jedan dobar način da prepoznate kvalitetnu agenciju.

Saveti za vozače: Rent a car Box

Ako ne želite da razmišljate o ovim problemima i jednostavno uživate u vožnji uz odlične rent a car automobile, imamo pravu agenciju za vas. Rent a car Box nudi veliki izbor kvalitetnih vozila po vašoj meri. Pozovite nas odmah i izaberite automobil koji želite.

1

administrator

rentadmin

Komentari (2 коментара)

Komentari (2):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *