Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Taksi ili rent a car vozilo – Koja je i zašto bolja opcija?

Koliko god zvučalo čudno, vožnja u današnje vreme, naročito u velikim gradovima, predstavlja pravi izazov. Automobila i drugih vozila na drumovima je sve više, a gužve i kolapsi u saobraćaju su učestaliji. Dok je i želja da se što pre stigne na određenu lokaciju sve veća. U najvećem broju slučajeva ljudi koriste sopstveni četvorotočkaš za ove potrebe, ali – šta ako nemate svoje vozilo? Ili je na popravci, pa niste trenutno u mogućnosti da upravljate njime? Tada se javlja jedna od osnovnih dilema, šta izabrati – taksi ili rent a car vozilo? Šta je bolje i isplativije rešenje?

Pre svega, treba istaći da oba vida prevoza imaju svojih pogodnosti, i to naročito u odnosu na javni prevoz autobusom. Na prvom mestu, za razliku od gradskog prevoza, na taksi ili rent a car vozilo uopšte ne morate da čekate. Uz rezervu da taksi vozilo, ipak, u određenim okolnostima možete čekati, ali svakako kraće u odnosu na javni gradski prevoz. Drugo, bilo da iznajmljujete vozilo ili se vozite taksijem, brže ćete stići na željenu destinaciju u odnosu na gradski prevoz. Samim tim, izbeći ćete zaustavljanja na stanicama i gubljenje vremena (i živaca). I treće, u rentiranom vozilu ili u taksiju imate tu povoljnost da se vozite sami, odnosno bez prisustva drugih putnika.

Međutim, da li više prednosti ima vožnja taksijem ili vožnja rentiranim automobilom?

Taksi ili rent a car? Rentirano vozilo vam donosi veću uštedu

Najveća prednost iznajmljivanja vozila naspram pozivanja taksi vozila sastoji se u njegovoj ekonomičnosti i manjim troškovima. Pre svega, ukoliko se vozite taksijem, platićete ne samo dužinu pređenog puta, već i standardnu tarifu. Ona, naravno, zavisi od taksi službe do taksi službe. Dok kod rentiranja vozila ne postoji nikakva početna tarifa, već cena uglavnom zavisi od perioda iznajmljivanja vozila kao i vrste vozila koju rentirate. Što znači da je cena iznajmljivanja bilo kog vozila, bez obzira na tip ili kategoriju, fiksna.

taksi ili rent a car Rent a Car Box 2

S druge strane, cena vožnje taksijem može biti relativno visoka, čak i u odnosu na malu pređenu kilometražu. Što je kilometraža veća, cena vožnje srazmerno raste. Dok je kod iznajmljivanja vozila situacija potpuno obratna. Naime, većina rent a car agencija svojim klijentima daje popuste i povoljnosti u slučaju dugoročnog najma vozila. Dakle, rent a car vozilo će vam definitivno uštedeti novac, ali i vreme, jer na njega nikada nećete morati da čekate. Dok na taksi vozilo možete poprilično dugo čekati, u zavisnosti od saobraćajnih okolnosti u gradu.

Prema tome, kad god imate nedoumicu da li je bolje pozvati taksi ili iznajmiti automobil, uvek imajte u vidu da je rentiranje vozila finansijski isplativija opcija.

Iznajmljivanjem automobila možete voziti i birati vozilo po svojoj meri

Svaki pravi ljubitelj vožnje zna da je upravljanje automobilom ili drugim vozilom avantura sama za sebe. Jedno je kada ste saputnik i neko drugi vas vozi. Ali, osećaj vožnje je potpuno drugačiji kada sami stavite ruke na volan, a nogu na gas i zaputite se kuda ste hteli. Ukoliko je vaš izbor da pozovete i naručite taksi, znajte da ste limitirani kako u odnosu na vozača, tako i u odnosu na samo vozilo. Međutim, kod rentiranja četvorotočkaša, situacija je potpuno obratna i različita.

Naime, kada iznajmljujete bilo koje vozilo, narodski rečeno – vi ste sam svoj gazda. Vi imate tu slobodu da izaberete vozilo po svojoj želji, nahođenju, budžetu i ukusu. Takođe, vi sami sebi stvarate i atmosferu unutar vozila, odnosno ne zavisite od raspoloženja vozača (taksiste) i drugih putnika. Upravo je zato iznajmljivanje vozila savršeno rešenje, ako se pitate da li je bolji taksi ili rent car. Za razliku od taksija, kod rentiranja vozila možete iznajmiti mali automobil, luksuzno vozilo, sportsko vozilo, kombi, ekonomično vozilo, SUV ili minivan vozilo

Izbor je u potpunosti na vama!

Rentiranjem vozila imate neograničene mogućnosti za istraživanje

Još jedna velika prednost rentiranja vozila naspram taksi vozila sastoji su u slobodi putovanja i istraživanju tokom ove vožnje. Kada naručite taksi vozilo, putovanje je linearno. Odnosno, već se unapred zna plan putovanja – putujete od tačke A do tačke B i eventualno nazad. Dok, kada iznajmljujete vozilo imate taj “luksuz” da posetite udaljene, skrivene i egzotične destinacije do kojih se ne može lako stići taksijem.

taksi ili rent a car Rent a Car Box 3

Možete da otputujete sa decom na jedinstveno porodično putovanje. Štaviše, uz rent a car možete isplanirati savršen odmor. I to sve uz potpuno jeftin najam vozila. Sve u svemu, ako nemate iskustva, odluka o tome da li izabrati taksi ili rent a car može biti komplikovana. Ali, kao što vidimo, rentiranje vozila vam donosi (mnogo)brojne i nenadmašive povoljnosti. Stoga, izaberite samo najkvalitetnija, pouzdana, proverena i najbolja rent a car vozila u licenciranoj agenciji Rent a Car Box.

Uz minimum administracije i bez ikakvih skrivenih troškova, nudimo vam sigurna i redovno servirisana vozila u ovlašćenom servisu. I sve to po najnižim cenama u Beogradu! Cene iznajmljivanja vozila u našoj agenciji su apsolutno prilagođene vašem ukusu, ali i finansijskoj situaciji. Upravo zato Rent a Car Box slovi za jednu od najboljih rent a car agencija u Srbiji. Rezervišite svoje vozilo već danas, putem računara ili mobilnog telefona, jednostavnim popunjavanjem online formulara. Posetite nas ili nas kontaktirajte, i uverite se zbog čega je Rent a Car Box vaš najpouzdaniji partner tokom vožnje.

1

administrator

rentadmin

Komentari (1 коментар)

Komentari (1):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *