Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Saveti za vožnju po magli – Šta (ne) treba činiti?

Vožnja po magli je jedna od onih situacija koje uvek otežavaju vožnju, čak i iskusnim vozačima.

Magla može stvoriti opasne uslove na putu, posebno ako je izuzetno gusta ili kombinovana sa drugim teškim vremenskim uslovima. Nažalost, saobraćajne nezgode povezane s ovom pojavom uzrokuju veliki broj povreda i smrtnih slučajeva svake godine.

Veoma je bitno znati kako pažljivo voziti tokom magle. Rent a Car Beograd je tu da vam otrkije savete za sigurnu vožnju kako biste izbegli sve moguće probleme.

Vožnja po magli zahteva posebnu pažnju

Pored kiše i snega, magla je jedan od najopasnijih vremenskih uslova i za nove i za iskusne vozače. Pre svega, značajno smanjuje vidljivost, tako da je presudno da vozači ostanu usredsređeni na put kako bi ostali bezbedni.

Vožnja po magli zahteva posebnu pažnju, zato budite sigurni da smanjite sve moguće distrakcije. Ovo se odnosi na isključivanje radija i ostavljanje telefona po strani kako biste bili potpuno fokusirani.

vožnja po magli Rent a Car Box 2

Vožnja normalnom brzinom može biti veoma opasna u ovakvim uslovima. Budite sigurni da usporite kako biste imali više vremena za reakciju ako se zaustavi saobraćaj ili se pojave druge opasnosti. Kada je vidljivost strogo ograničena, pronađite sigurno mesto za parkiranje, dalje od puta, i pričekajte da se uslovi poboljšaju.

Izbegavajte da koristite prednja svetla u magli, jer se magla sastoji od sitnih kapljica vode koje se šire i odbijaju svetlost. Iako vam dugi svetla nisu korisna, ne zaboravite da uključite svoja kratka svetla kako biste omogućili drugim vozačima da vas vide.

Vožnja po magli nije vreme da radite više stvari istovremeno. Potrebno je da ostanete potpuno usredsređeni kada vozite. Ponekad ćete morati da isključite radio, prekinete razgovore sa drugim putnicima i budno motrite na put.

Poželjno je da vam prozor bude bar malo otvoren kako biste bili u toku sa dešavanjima u vašoj blizini i kako biste čuli približavanje drugih vozila.

Vožnja tokom magle – Saveti

Jedna od najbitnijih stvari jeste da ostavite dovoljno udaljenosti između vašeg četvorotočkaša i automobila ispred vas. Smanjena vidljivost znači i duže vreme kočenja, tako da vam je dodatni prostor itekako potreban Ovo znači i da usporite. Istina, možda će vam trebati više vremena da stignete do svog odredišta, ali je vaša bezbednost definitivno vredna toga.

Povećavanje razdaljine vam osigurava da imate odgovarajuće vreme za reagovanje na bilo kakve prepreke. Jedna od njih mogu biti i divlje životinje na putu, koje je mnogo teže videti. Smanjena vidljivost u gustoj magli vam onemogućava da ih vidite, i vešto izbegnete.

vožnja po magli Rent a Car Box 3

Vlaga i led mogu stvoriti odsjaj, što može učiniti vožnju još težim zadatkom. Omogućite sebi najbolji mogući pogled tako da u potpunosti očistite vetrobransko staklo.

Oduprite se uobičajenom nagonu da koristite svetla bilo kojeg automobila pred sobom kao vodiča. To vas u stvari može previše fokusirati na taj deo puta, zbog čega ćete propustiti druge bitne stvari. Konačno, možete koristiti desnu ivicu puta kao orijentir. Ovo će vam pomoći da ostanete u voznoj traci i da ne „odskačete“ u srednju traku. Ako želite sigurna i bezbedna vozila čak i po najgorim vremenskim uslovima, iznajmite auto u Rent a Car Box-u.

Iznajmljivanje automobila u 2020. godini vam omogućava da u svakom trenutku budete sigurni. Mi imamo najveći izbor rent a car vozila koja su se pokazala kao idealan izbor bez obzira na vremenske uslove. Izaberite auto po vašoj meri i budžetu, i uvek budite spremni za putovanje koje je pred vama.

1

administrator

rentadmin

Komentari (Нема коментара)

Komentari (0):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *