Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Sipali ste pogrešno gorivo u rent a car? Šta sad?

Prilikom iznajmljivanja vozila, vrlo je važno da istražite željeni model na vebsajtu vaše rent a car agencije. Na taj način ćete se bolje upoznati sa nekim specifikacijama automobila, pogledati koje su pogodnosti, ali i saznati koje gorivo treba da natočite. Iznenadili biste se koliko često korisnici rent a car usluga ne odrade ovaj bitan korak i sipaju pogrešno gorivo u rezervoar. Ukoliko se to desi, postoji određena procedura koju morate pratiti kako ne bi došlo do oštećenja motora ili nekog ozbiljnijeg problema. Pročitajte u nastavku koje to korake morate da ispoštujete.

Vrste goriva i pogrešno gorivo

Dve osnovne vrste goriva koje koriste iznajmljeni automobili su dizel i benzin. Ukoliko ste sipali dizel gorivo u bezninski motor, vaše rent a car vozilo će se zaustaviti čim se istroši i poslednja kap benzina u njemu. Dizel gorivo ne funkcioniše u benzinskom motoru, tako da je jedini problem to što automobil neće moći da ga iskoristi, pa će se zaustaviti.

Sa druge strane, ukoliko sipate benzin umesto dizel goriva, problemi mogu biti znatno veći. Naime, benzin sagoreva znatno brže od dizela, pa može dovesti do manjih eksplozija koje oštećuju sam motor. Samim tim, mnogo je veći problem ako napravite ovakvu grešku.

vožnja tokom zime

Ne palite motor

S obzirom da je nekad lako napraviti grešku i sipati pogrešno gorivo u automobil, vrlo je važno da znate kako da postupite u toj situaciji. Ukoliko ste shvatili svoju grešku već na samoj pumpi, jednostavno nemojte da palite motor. Tako ćete sprečiti mogućnost da pogrešno gorivo dođe do motora i ošteti ga.

Sa druge strane, ako ste shvatili da ste sipali pogrešno gorivo u toku vožnje, obavezno zaustavite vozilo što je pre moguće. Naravno, veoma je bitno da obratite pažnju na ostale učesnike u saobraćaju i ne kočite naglo.

Odgurajte vozilo sa strane

Nakon što ste se zaustavili, morate da postavite menjač u neutralnu poziciju i odgurate rent a car automobil sa strane. Velike su šanse da će vam trebati pomoć prilikom guranja, ali imajte na umu da prolaznici većinu vremena imaju razumevanja za vašu situaciju. S obzirom da se to može svakom desiti, samo zamolite nekog da vam pomogne. Pored toga što ćete izbeći moguće nesreće, sklanjanje automobila je veoma bitno kako bi se saobraćaj odvijao neometano.

Kontaktirajte vašu rent a car agenciju

Poslednji korak, nakon što ste se zaustavili i udaljili od automobila je pozivanje rent a car agencije. Iako zvuči kao neobičan problem, ovo je situacija koja se neretko dešava, tako da će agencija imati jasne instrukcije za vas. Oni će vam reći gde treba da ostavite vozilo kako bi bilo servisirano, a možda i predložiti pravu šlep službu. Vrlo je bitno napomenuti da nikako ne smete sami da vozite rent a car vozilo do napomenute lokacije. U zavisnosti od pravila agencije koju ste odabrali, postoji šansa da će oni sami organizovati transport vozila. Obavezno se raspitajte o tome.

Rent a car Beograd X5

Rent a car Box

Ovakve situacije se dešavaju, ali ono što je najbitnije je da ste izabrali pravu rent a car agenciju koja će vam izaći u susret sa ovim problemom. Pouzdana agencija vam nudi sve neophodne informacije na vebsajtu tako da možete istražiti modele pre nego što iznajmite nekog od njih. Isto tako, na raspolaganju su vam često postavljana pitanja koja će vas rešiti bilo kakvih nedoumica. Rent a car Box je uvek tu za vas!

1

administrator

rentadmin

Komentari (1 коментар)

Komentari (1):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *