Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Iznajmljivanje vozila za zimovanje – Saveti koji će vam biti od koristi

Zima i hladni meseci nam se približavaju iz dana u dan. Ovaj period karakterističan je po brojnim praznicima i, naravno, nezaobilaznim slavama. Takođe, mnogi ljudi odlučuju da tokom zime otputuju na zasluženi zimski odmor. U najvećem broju slučajeva to putovanje se svodi na odlazak na planinu ili u neke druge zimski atraktivne krajeve. Kada je Srbija u pitanju, najprivlačnije zimske destinacije su, između ostalih, Kopaonik ili Zlatibor. Međutim, gde god putovali tokom ovog perioda, vožnja tokom zime može biti problematična ako svoje vozilo za taj “poduhvat” niste adekvatno pripremili. Zato vaš izbor definitivno u ovakvim slučajevima treba da bude iznajmljivanje vozila za zimovanje.

Međutim, čak i da rentirante vozilo za zimovanje, potrebno je da unapred znate neke stvari koje će vam pomoći da vožnja tokom zime bude udobna i ugodna. Zima, kao godišnje doba, poznata je po vejavicama, magli, snegu, susnežici i, generalno posmatrano, nepovoljnim vremenskim prilikama po vozače. Zato je neophodno da svoju vožnju prilagodite tim okolnostima, kako biste i vi, ali i drugi učesnici u saobraćaju, bili bezbedni.

Iznajmljivanje vozila za zimovanje – Priprema je ključ

Kao što smo već naglasili, da bi vaše putovanje tokom zime bilo prijatno, ali istovremeno odgovorno i bezbedno, morate se za taj put dobro pripremiti. Pre polaska na put, obavezno obratite pažnju na vremensku prognozu. Ovo je bitno kako vas temperaturne i vremenske prilike ne bi iznenadile ni u jednom trenutku. Važno je da vetrobransko staklo očistite i spolja i iznutra, jer nečistoća na šoferšajbni može smanjiti vidljivost.

Takođe, obavezno pre putovanja očistite sneg sa krova automobila, kako ne bi pao na šoferšajbnu i potpuno blokirao preglednost na putu. Budite obazrivi sa uključivanjem klima uređaja u automobilu. Višak toplote unutar automobila, zbog hladnoće izvan njega, može izazvati kondenzaciju i zamagljivanje stakala. Kada ste parkirani, nikada nemojte ostavljati brisače na šoferšajbni, jer se mogu zalediti.

iznajmljivanje vozila za zimovanje Rent a Car Box 2

Ponesite sa sobom odgovarajuću opremu za rasčišćavanje snega, poput lopate, strugača za led i slično. I, naravno, poštujte saobraćajne propise.

Bezbednost tokom putovanja mora biti na najvišem nivou

Vožnja po snegu i ledu sa sobom nosi dosta sigurnosnih rizika. Zato, kada je u pitanju iznajmljivanje vozila za zimovanje, prioritet tokom putovanja treba da vam bude bezbednost na putu. To pre svega znači da sva svetla na rentiranom vozilu moraju da budu ispavna i očišćena od snega. Kada je vidljivost na putu ozbiljno smanjena, morate koristiti farove. Ukoliko koristite svetlo za maglu, obavezno ih isključite kada se vidljivost poboljša, kako ne biste “zaslepili” druge vozače.

Najbolje rent a car agencije će vam pre putovanja obezbediti odgovarajuće zimske ili all-season gume. Ukoliko se vožnja odvija po veoma snežnim područjima, morate koristiti i odgovarajuće lance za sneg. Uvek držite odgovarajuće rastojanje od drugih vozača. Vozite polako i bez naglog kočenja jer, zbog zimskih uslova na putu, uvek postoji mogućnost da točkovi proklizaju. Ako vozite uzbrdo, pokušajte da izbegnte da menjate brzine. Ako vozite nizbrdo, obavezno usporite i trudite se da ne kočite mnogo.

Zapamtite, ključ sigurne i bezbedne vožnje po snežnim vremenskim uslovima jesu lagani i odmereni manevri.

Iznajmljivanje vozila za zimovanje – Izaberite odgovarajući četvorotočkaš

Koliko god da poštujete sva navedena pravila, iznajmljivanje vozila za zimovanje podrazumeva i odabir odgovarajućeg četvorotočkaša. Jedino uz adekvatno, funkcionalno i održavano vozilo možete potpuno bezbrižno putovati – bez obzira na vremenske uslove i godišnje doba. Jedino najbolji rent a car u Beogradu vam može ponuditi vozila ovakvog kvaliteta za idealno zimovanje.

Budući da je zimovanje u najvećem broju slučajeva najlepša porodična zgoda, onda treba da iznajmite vozilo za porodično putovanje. To je zato što ovaj tip vozila predstavlja savršen spoj prostranosti, komfora i bezbednosti. Uz ovakva vozila, putovanje sa decom će vam biti prava avantura! U tom smislu možete izabrati SUV ili minivan vozilo. S druge strane, ako želite da izvedete mini ekskurziju tokom zime sa većim brojem ljudi, onda preporučujemo kombije za grupna putovanja.

iznajmljivanje vozila za zimovanje Rent a Car Box 3

Naravno, ako planirate zimski odmor da provedete sa svojim partnerom, u svakom trenutku možete unajmiti standardno vozilo ili agilno, malo vozilo.

Rent a Car Box – Siguran partner tokom vašeg zimovanja

S obzirom na to da će zima kalendarski i temperaturno veoma brzo doći, nadamo se da su vam ovi saveti za iznajmljivanje vozila tokom zime bili od pomoći. Kao što smo mogli da vidimo, najmom vozila tokom zime možete isplanirati savršen odmor. Pored toga što će vam omogućiti bezbednu vožnju, ovi saveti će vam pomoći i da značajno uštedite novac pre i tokom putovanja.

Stoga, ukoliko želite da iznajmite kvaliteno i pouzdano vozilo za vaše najbolje zimovanje, onda je Rent a Car Box jedino pravo rešenje za vas. Nudimo vam, po najpovoljnijim cenama, redovno servisirana i održavana vozila u ovlašćenom servisu. U našoj ponudi pronaći ćete najveći izbor rent a car vozila u Beogradu. Svoje vozilo možete preuzeti na Novom Beogradu ili na aerodromu “Nikola Tesla”.

Izaberite i rezervišite svoje vozilo na vreme, putem računara ili mobilnog telefona, jednostavnim popunjavanjem našeg online formulara. Budite sigurni da će vam, uz naša vozila, zimovanje biti događaj za pamćenje!

1

administrator

rentadmin

Komentari (1 коментар)

Komentari (1):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *