Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Saveti za putovanje tokom leta

Prvi put idete sa porodicom na letovanje? Izabrali ste dobru agenciju i pouzdano rent a car vozilo koje će vas odvesti na more, šta je sledeći korak? Iako je leto na izmaku, još uvek nije vreme za opuštanje. Klima se znatno promenila poslednjih godina, tako da nije nemoguće da ćemo se uskoro opet susresti sa tropskim vrućinama. U ovom blogu ćemo vam predstaviti neke korisne savete koji će osigurati bezbedno i prijatno putovanje tokom leta.

Ne ignorišite dehidraciju

Kada je u pitanju leto, jedan od najopasnijih problema je svakako dehidracija. Razlog zašto se ovo stanje tako često navodi kao opasnost je taj što se retko primeti. Ljudi uglavnom ne piju dovoljno vode u toku dana, iako se smatra da bi trebalo da uzimaju bar 8 čaša dnevno. Naravno, ovaj problem postaje još gori pri većim temperaturama, tako da putovanje tokom leta može biti stvarno veliki rizik. Samo neki od simptoma dehidracije koji mogu uticati na vašu vožnju su vrtoglavica, slabost, grčenje mišića i pomućen vid. Ako ne reagujete i ovo stanje se pogorša, može doći i do bola u grudima, raznih vrsta napada, itd. Tako da, obavezno ponesite dovoljnu količinu vode sa sobom na put.

Spakujte užinu

Koliko god da je voda bitna za normalno funkcionisanje, ne smete da ignorišete ni glad. Obavezno spakujte neku užinu za put kako biste uštedeli i na vremenu i na novcu. Nema potrebe da odugovlačite putovanje tokom leta u beskonačnoj potrazi za kvalitetnom hranom. Odvojite desetak minuta pre puta i napravite nekoliko jednostavnih sendviča ili osvežavajuću salatu. Ukoliko ne želite da trošite previše svog vremena, nabavite nekoliko kesica badema, kikirikija, oraha, itd. Ova zdrava užina će vam pružiti svu neophodnu energiju tokom puta, a neće preopteretiti vaš digestivni sistem.

Krenite ranije

putovanje tokom leta

Bez obzira da li vaše rent a car vozilo ima klima uređaj ili ne, kada je u pitanje putovanje tokom leta, morate da izbegavate talase vrućine. U svakom slučaju ćete morati da izlazite iz automobila da biste odmorili, pojeli i popili nešto. Samim tim, najbolja opcija vam je da krenete ujutru, što je ranije moguće i pređete dobar deo puta pre nesnosne vrućine. To znači da morate i da legnete rano uveče kako biste bili u potpunosti odmorni i raspoloženi za vožnju. Raspitajte se u rent a car agenciji koji je to najraniji termin kada ćete moći da preuzmete automobil.

Isplanirajte putovanje tokom leta

Naravno, ključ svakog uspešnog puta je u planiranju. Sunce i nesnosne vrućine su vam najveća prepreka, tako da isplanirajte odmah kako ćete ga izbeći. Vrlo je važno da odaberete pravu rutu kojom ćete najbezbednije i najbrže stići do vaše destinacije. Ako je moguće, vozite putem gde će biti hlad jer ćete tako izbeći i moguće probleme sa kolima usled toplote. Isto tako, pogledajte na mapi gde biste mogli da napravite pauzu, dopunite vodu ili odete do WC-a. Planiranje rute je isto bitno i za potrošnju goriva. Zamislite da ostanete bez goriva usred neke nedođije. To svakako može uništiti svaki odmor.

Rent a car Box – Vaša podrška na putu

Jedna stvar o kojoj ne morate da se brinete je kvalitet rent a car vozila, ukoliko angažujete pravu agenciju. Rent a car Box nudi ogroman izbor raznih vozila koja će vas bezbedno i brzo dovesti do željene destinacije. Uživajte u letnjoj avanturi na pravi način!

1

administrator

rentadmin

Komentari (Нема коментара)

Komentari (0):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *