Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Vožnja tokom zime – Kako se pripremiti za put

Ukoliko ste ove zime planirali da posetite neke od destinacija širom Srbije, vrlo je važno da se pripremite na pravi način. Kada vreme zahladni i snežni pokrivač prekrije puteve, druga pravila vožnje počinju da važe. Vožnja tokom zime podrazumeva drugačije ponašanje na putu.

Najpovoljnija opcija za putovanje po zemlji vam je sasvim sigurno rent a car vozilo. Pored toga što je jeftinije nego da koristite sopstveni automobil, rent a car podrazumeva i to da je vozilo već opremljeno za zimu i poseduje svu neophodnu opremu. Međutim, činjenica da ste izabrali pouzdanu rent a car agenciju i kvalitetno vozilo ne znače ništa ako se vi ne pridržavate nekih pravila na putu. 

vožnja tokom zime

Prvi korak: Pogledajte vremensku prognozu

Kada je u pitanju vožnja tokom zime, planiranje igra veliku ulogu. Morate da znate kakvo vas vreme očekuje, kako biste mogli adekvatno da se spremite za put. Obavezno pogledajte nekoliko vremenskih prognoza za deo Srbije koji želite da posetite. Zahvaljujući internetu i konstantnom napretku tehnologije, ove prognoze su sve tačnije. Ne treba se previše oslanjati na njih, ali će vam svakako dati dobru predstavu o tome šta možete da očekujete.

Vožnja tokom zime: Izaberite pravo vozilo

Kada ste se upoznali sa vremenskim prilikama koje možete zateći, morate da razmislite i o izboru pravog rent a car vozila. Automobil koji ćete izabrati zavisi od vaše destinacije i individualnih potreba. Ako ste se uputili ka nekom od planinskih predela, sasvim logično vam je potrebno pouzdano terensko vozilo poput VOLKSWAGEN AMAROK. Sa druge strane, ako planirate da jednostavno manevrišete gradskim ulicama i uštedite, izaberite manje rent a car vozilo kao što je Renault Clio.

Saveti za vožnju zimi

Vožnja tokom zime je specifična zato što podrazumeva neka sasvim druga pravila vožnje kojih se vozači moraju pridržavati. Pre svega, vrlo je važno da držite rastojanje od drugih vozila zato što je vreme kočenja zimi znatno drugačije. Poštovanje propisa se podrazumeva, ali dodatan oprez nije na odmet. Očistite šoferšajbnu kako bi vidljivost bila na maksimumu. Ako ga nikad niste vozili, istražite na internetu model automobila koji ste iznajmili. Vrlo je moguće da postoje neke cake prilikom vožnje koje vam mogu koristiti.

Neophodna oprema

Bez obzira na to kako vam je opremljen rent a car, kako bi vožnja tokom zime bila što sigurnija, morate da ponesete i neku svoju opremu.

Lopata – Veoma korisna za raščišćavanje snega u slučaju da dođe do nekih većih zavejavanja. Za svaki slučaj je ponesite, jer niste ni svesti koliko vam može pomoći u pravom trenutku.

vožnja tokom zime

Strugač za led – Vrlo bitan za rešavanje problema zamrznutog stakla. Naravno, sa ovim alatom morate da budete pažljivi kako ne biste oštetili staklo. Malo mešavine sa alkoholom ili sirćetom može olakšati ceo proces.

Topla odeća i ćebad – Praktično svi automobili koje možete iznajmiti u rent a car agenciji imaju neki sistem za grejanje. Bez obzira na to, vožnja tokom zime ume da iznenadi, pa nikad ne znate kad će vam zatrebati topla odeća ili neka ćebad. 

Punjač za telefon – Nemojte da zaboravite da ponesete i punjač za telefon sa sobom ili makar eksternu bateriju. Nikad ne znate kada vam može zatrebati pomoć na putu ili kada ćete morati da kontaktirate nekog.

Vožnja tokom zime uz Rent a car Box

Gde god da ste se uputili tokom ovih zimskih dana, najvažnije je da izaberete kvalitetan automobil i pouzdanu rent a car agenciju. Rent a car Box vam nudi veliki izbor najrazličitijih vozila koja će zadovoljiti sve vaše potrebe. Posetite naš vebsajt i naručite vozilo koje želite onlajn.

1

administrator

rentadmin

Komentari (Нема коментара)

Komentari (0):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *