Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Kako da ne ostanete bez goriva u rent a car vozilu

Ništa ne može da uništi savršeni odmor kao neočekivani problemi na putu. Pronašli ste pravo rent a car vozilo i uputili se ka moru, ali je automobil ostao bez goriva usred neke nedođije. Iako će većina iskusnih vozača tvrditi da se to njima nikad ne može da se desi, ove situacije su vrlo česte. Samim tim, ako želite da izbegnete ovu neprijatnost, morate obratiti pažnju na par stvari. Pročitajte nekolicinu vrlo korisnih saveta u ovom blogu.

Različiti modeli vozila

Mnogi korisnici rent a car servisa koriste ovu uslugu baš zbog toga što im daje šansu da isprobaju različite tipove i modele vozila. Sasvim logično, razni modeli imaju različite zapremine rezervoara i tu se najčešće prave greške. Kada iznajmite rent a car vozilo, ono se dobija sa punim rezervoarom. Zbog toga vozači i ne provere kolika količina goriva je u pitanju. Isto tako, nešto jača vozila troše mnogo više goriva tako da ako niste navikli na npr. vožnju nešto jačeg džipa, možete se neprijatno iznenaditi u najgorem trenutku.

Pratite razliku

Ako ne znate koliko goriva staje u rezervoar a već ste krenuli, dobra ideja je da izmerite vreme za koje indikator stigne do pola rezervoara. Na taj način ćete makar otprilike znati koliko vam još goriva preostaje. Naravno, morate obratiti pažnju i na stil vožnje. U toku tog probnog perioda, pokušajte da vozite na jednoličan način kako bi oscilacije u potrošnji bile minimalne. Važno je i na kojoj podlozi vozite, tako da imajte i to na umu. Pored svega toga, razni automobili imaju specijalne modove (kao npr. sportski mod) koji mogu da troše manje ili više.

Isplanirajte put

Ukoliko ne želite previše da se zamarate posmatranjem rezervoara i jednoličnom vožnjom, možete jednostavno isplanirati bolji put pre polaska. Izaberite rutu na kojoj ima dovoljan broj benzinskih pumpi i držite se velikih saobraćajnica. U tom slučaju, sve i da lampica za gorivo krene da svetli, imaćete gde da parkirate i dopunite gorivo. Generalno, kada vozite rent a car vozila, uvek treba da birate rute gde su najmanje šanse da oštetite vozilo. Na taj način ćete izbeći i potencijalne troškove.

Raspitajte se pre puta

Svakako najbolja opcija od svih ponuđenih je da se jednostavno raspitate o količini goriva u samoj rent a car agenciji. Oni vam mogu reći na licu mesta koliko goriva može da stane, kao i koliko je potrošnja po kilometru. Ako ne želite da komunicirate previše sa zaposlenima u agenciji, možete sve te informacije naći i na njihovom sajtu. U krajnjem slučaju, par minuta potrage na Google-u vam može pokazati sve što vam treba pre nego što i nazovete agenciju. Kada je u pitanju ovaj problem, isplati se raspitati se.

Rent a car Beograd X5

Rent a car Box

Kvalitetna rent a car agencija će vam uvek izaći u susret u ovakvim situacijama i pružiti sve neophodne informacije za savršen put. Ako se još premišljate koga da izaberete, imajte na umu da je Rent a car Box prava kompanija za vas. Pozovite nas i pomoći ćemo vam da isplanirate najbolje moguće putovanje sa najboljim automobilom za vas.

1

administrator

rentadmin

Komentari (1 коментар)

Komentari (1):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *