Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Prvi put koristite rent a car? Evo šta treba da znate

Ako tražite jednostavan i efikasan način da se vozite po gradu, gde god da se nalazite, rent a car je pravo rešenje za vas. Kada uzmete u obzir koliko košta kupovina i održavanje kvalitetnog automobila, računica će vam pokazati da je rent a car znatno bolja opcija. Naravno, sasvim je normalno da budete nepoverljivi ako nikada niste koristili ovaj servis. U ovom blogu vam nudimo korisne savete i smernice koje će vam pomoći da prvo korišćenje ovog servisa prođe bez problema. Pročitajte šta je to na šta treba da obratite pažnju.

Rent a car – Pre samog naručivanja

Pre nego što se odlučite da iznajmite vozilo putem rent a car servisa, treba detaljno da istražite izabranu agenciju. Potražite njihov vebsajt, pogledajte ponudu, pročitajte javne recenzije i raspitajte se kod prijatelja da li znaju za njih.

  • Vebsajt – S obzirom da se danas sve radi putem interneta, sasvim je očekivano da vebsajt igra veoma važnu ulogu. Na osnovu vebsajta možete da utvrdite nivo profesionalizma rent a car kompanije kao i da potražite kontakt informacije.
  • Ponuda – Iskoristite vebsajt i da pogledate njihovu ponudu automobila, kao i da je uporedite sa drugim agencijama. Za svako vozilo možete potražiti specifikacije na internetu i doneti odluku šta vam treba.
  • Javne recenzije – Zahvaljujući Google recenzijama, sada je moguće pronaći poprilično objektivne recenzije raznih korisnika na internetu. Iako neke kompanije plaćaju za lažne pozitivne ocene, uglavnom ih je vrlo lako prepoznati.
  • Saveti prijatelja – Ako je poznata rent a car firma u pitanju, velike su šanse da ih je neko u vašem okruženju već koristio. Pozovite par prijatelja i raspitajte se o agenciji. Lično iskustvo je neprocenjivo.

rent a car

Proces iznajmljivanja

Da biste iznajmili vozilo putem rent a car agencije, neophodno je da imate vozačku dozvolu, ličnu kartu, kreditnu karticu i da sva ta dokumenta budu važeća.

  • Vozačka dozvola – Kada je u pitanju vozačka dozvola, morate je imati bar godinu dana da biste mogli da iznajmite vozilo.
  • Lična karta – Razlog zašto većina rent a car agencija traži i vašu ličnu kartu je zarad potvrde vaše starosti. Neophodno je da napunite 21 godinu da biste koristili ovaj servis.
  • Kreditna kartica – Kreditna ili debi kartica sadrži sve neophodne informacije o vama, uključujući i broj vašeg računa. Na taj način, vi im pružate garanciju da nećete oštetiti vozilo.

Preuzimanje vozila

Kada je u pitanju preuzimanje vozila, sve se dogovara unapred sa agencijom. Važno je da budete tačni kako biste do maksimuma iskoristili vaš najam. Pogledajte vozilo koje ste dobili da biste utvrdili da li je u ispravnom stanju. Ukoliko imate neke zamerke, morate odmah da obavestite predstavnika agencije kako bi se vozilo zamenilo. Čak i ako je problem samo estetske prirode, mora se zabeležiti da niste vi prouzrokovali tu štetu. Proverite gume, testirajte kočnice i isprobajte sedišta. Sve treba da bude u savršenom stanju.

Ponašanje tokom vožnje

Pošto ste vi odgovorni za svaku štetu koja nastane, sasvim je logično da ćete voziti pažljivije nego obično. Imajte na umu da se rent a car automobili uglavnom vode kao službena vozila, pa su i kazne znatno veće. Nemojte da vozite van puta, posebno ako niste iznajmili neki džip ili SUV. Ako dobijete kaznu za parkiranje, sami izmirujete sve te obaveze u što je moguće kraćem roku.

rent a car

Povratak vozila

Na samom početku se dogovarate i za vreme povratka vozila, tako da se potrudite da to ispoštujete. Ako prekoračite dogovoreno vreme, većina agencija će da vam naplati čitav dodatan dan. Pošto samo vozilo dobijate sa punim rezervoarom, morate i da ga vratite u istom stanju. U protivnom, razliku će vam naplatiti. Naravno, moguć je i dogovor oko mesta povratka.

Rent a car Box

Ukoliko želite pouzdanu i proverenu agenciju koja će vam obezbediti dobro vozilo i ponuditi najpovoljnije cene – Rent a car Box je prava firma za vas. Posetite naš vebsajt i pogledajte koja sve vozila imamo u ponudi. Pronađite savršeni automobil za vas.

1

administrator

rentadmin

Komentari (5 коментара)

Komentari (5):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *