Potrebna vam je podrška? Pozovite nas na:   +381 61 67 075 67  Viber WhatsApp                                                                                                                Srpski jezik Engleski jezik

Rent a car na Novom Beogradu

Ako ste ikada koristili usluge rent a car agencije, verovatno ste primetili da većina tih agencija nudi preuzimanje vozila na Novom Beogradu. Pored aerodroma, to je jedna od najčešćih lokacija i to sa dobrim razlogom. Novi Beograd vrlo polako postaje poslovni centar Beograda zahvaljujući velikom broju kompanija koje se tamo nalaze. Isto tako, ovaj deo grada se veoma brzo razvija i nudi ogroman broj kvalitetnih sadržaja. U ovom blogu ćemo vam predstaviti neke od znamenitosti ovog dela grada koje ćete moći da posetite sledeći put kada budete preuzimali rent a car na Novom Beogradu.

Poslovni centar Ušće

Već smo napomenuli kako Novi Beograd teži da postane centar grada, a tome doprinosi i činjenica da se tamo nalazi najviša zgrada u Srbiji. Poslovni centar Ušće, ogroman poslovni kompleks koji se nalazi odmah nakon Brankovog mosta se sastoji od tržnog centra i kule visoke čak 141 metar. Impozantna kula je odličan pokazatelj poslovnog prestiža, ali nije najlepši deo ušća. Čitav taj zeleni pojas koji je okružuje je odličan pokazatelj same ideje čitavog Novog Beograda. Jedinstvena kombinacija prirode i savremene arhitekture.

Geneks i Zapadna kapija Beograda

Druga najviša zgrada u Srbiji je takozvana Geneks Kula koja se često naziva i Zapadna kapija Beograda. Ovaj soliter od 35 spratova je nastao 1980. godine i izgrađen je u brutalističkom stilu. Sastoji se od dve kule koje su povezane na 26. spratu i rotirajućim restoranom na samom vrhu. Iako restoran ne radi još od 1999. ostao je kao izuzetan spomenik industrijskog razvoja Jugoslavije. Ime Zapadna Kapija se odnosi na činjenicu da je on prvi simbol na koji se nailazi iz pravca aerodroma. Bez obzira da li ste preuzeli vaš rent a car na Novom Beogradu ili na aerodromu, sigurno ćete se susresti sa ovom izuzetnom građevinom.

rent a car na novom beogradu

Staro Sajmište

Kada već pominjemo spomenike iz nekog starog vremena, moramo da pomenemo i Staro Sajmište. Ova kulturno važna lokacija se nalazi u bloku 17, sa leve strane Save. U pitanju je prostor nekadašnjeg Beogradskog sajma koji je tokom Drugog svetskog rata nažalost pretvoren u nacistički logor. Danas je to vrlo važan podsetnik na stradanje jednog naroda koji se ne sme zaboraviti. Ukoliko se nađete na Novom Beogradu, obavezno odajte poštu mestu gde je stradalo čak 40,000 ljudi.

Muzej Savremene Umetnosti

Naravno, na Novom Beogradu postoje i muzeji koji odaju počast lepim stvarima u životu i inovativnosti ljudskog roda. Ukoliko želite da se upoznate sa umetničkim stvaralaštvom Jugoslavije i Srbije od 1900. godine do sad, Muzej Savremene Umetnosti je pravo mesto za vas. Iako je tek 2017. godine otvoren nakon čak 10 godina renoviranja i sređivanja, ovaj muzej je povratio svoju staru slavu. Dok dolazite da iznajmite vaš rent a car na Novom Beogradu, posetite ovu značajnu građevinu u bloku broj 17.

Crkva Svetog Vasilija Ostroškog

Prva crkva koja je podignuta u Srbiji nakon Drugog svetskog rata je Crkva Svetog Vasilija Ostroškog, koja je izgrađena 2001. Ono što je zanimljivo kod ove crkve je svakako njen stil. Sastoji se od visoke rotonde, nižih aneksa i visokog zvonika. Crkva ima ranohrišćanski izgled što je bila i namera talentovanog domaćeg arhitekte Mihajla Mitrovića. Zanimljivo je da je isti arhitekta (koji sad ima 96 godina) dizajnirao i kulu Geneksa koju smo ranije pomenuli.

Rent a car Beograd Clio Renault

Rent a car na Novom Beogradu

Kako biste obišli sve ove znamenitosti, potreban vam je kvalitetno vozilo i pouzdana rent a car agencija. Na sreću, tu je Rent a car Box koji nudi najpovoljnije cene i najnovije modele automobila za vas. Posetite naš vebsajt, izaberite pravi automobila za vas i dođite po vaš rent a car na Novom Beogradu. Sasvim smo sigurni da ćete pronaći uživati u vožnji i videti ovaj deo grada na jedan sasvim novi način.

1

administrator

rentadmin

Komentari (Нема коментара)

Komentari (0):

Ostavite vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *